Crypto

Na de Bitcoin ETF's volgt nu ook interesse voor Ether ETF's

November 16, 2023

De cryptocurrency-markt blijft zich snel ontwikkelen, en een van de meest recente ontwikkelingen die de aandacht van beleggers trekt, is de introductie van Exchange-Traded Funds (ETF's) voor digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum. Grote vermogensbeheerders, waaronder Blackrock, hebben onlangs goedkeuring aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om Bitcoin ETF's te lanceren, en nu staan ETH ETF's ook op de agenda.

De Belofte van Crypto ETF's

Cryptocurrency ETF's hebben het potentieel om de toegang van institutionele en retailbeleggers tot digitale activa aanzienlijk te vergroten. Een ETF is een beleggingsfonds dat op beurzen wordt verhandeld, wat betekent dat beleggers aandelen kunnen kopen die een mandje met cryptocurrencies vertegenwoordigen zonder de daadwerkelijke digitale activa zelf te hoeven bezitten.

De voorgestelde Bitcoin en Ether ETF's zouden institutionele beleggers in staat stellen om gemakkelijk en veilig in deze digitale activa te beleggen. Deze ontwikkeling kan de acceptatie en legitimiteit van cryptocurrency als een investeringscategorie verder vergroten.

Criteria voor Selectie van Cryptocurrencies in een ETF

Vermogensbeheerders hebben geen openbare criteria waar een crypto ETF aan moet voldoen, maar aangezien een ETF toestemming moet krijgen van een toezichthouder zullen ze zorgvuldig beslissen voor welke crypto ze wel of geen ETF willen aanvragen. Waarschijnlijk zijn de volgende punten belangrijk in die overweging:

  1. Marktkapitalisatie en liquiditeit: Cryptocurrencies die worden overwogen voor een ETF moeten een aanzienlijke marktkapitalisatie en voldoende liquiditeit hebben om de handel op de beurs vloeiend te laten verlopen.
  2. Regelgevingsnaleving: Het is cruciaal dat de cryptocurrency voldoet aan de regelgevende vereisten van de toezichthouders, zoals de SEC, om in aanmerking te komen voor een ETF.
  3. Veiligheid en beveiliging: De geselecteerde cryptocurrencies moeten sterke beveiligingsprotocollen hebben om te beschermen tegen hacks en verlies van activa.
  4. Transparantie en rapportage: Cryptocurrencies die in aanmerking komen voor een ETF moeten een hoog niveau van transparantie bieden met betrekking tot hun blockchain-activiteit en financiële rapportage.

De Toekomst van Crypto ETF's

De goedkeuring van Bitcoin en mogelijk Ether ETF's zou een mijlpaal zijn voor de crypto-industrie. Het zou niet alleen een grotere toestroom van kapitaal naar de cryptomarkt kunnen brengen, maar ook een bredere erkenning van digitale activa als een legitieme en gevestigde activaklasse.

Hoewel de goedkeuring van crypto ETF's aanzienlijke voordelen met zich meebrengt, zullen er ongetwijfeld nog verdere discussies en evaluaties plaatsvinden om ervoor te zorgen dat deze nieuwe investeringsinstrumenten voldoen aan de nodige regelgeving en veiligheidsnormen.

De komst van crypto ETF's markeert een opwindende periode voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de crypto-ruimte, waarbij de mogelijkheid om op een gereguleerde en gecontroleerde manier te investeren in digitale activa steeds dichterbij komt.