Listings

WBTC: Nieuwe listing op BCM

October 26, 2023

Vandaag voegen wij Wrapped Bitcoin (WBTC) toe aan ons aanbod van cryptocurrencies! Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden van WBTC.

Wat is Wrapped Bitcoin (WBTC)?

Wrapped Bitcoin, afgekort als WBTC, is een samensmelting van twee van 's werelds meest populaire cryptocurrencies: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het is in wezen een token op de Ethereum blockchain dat is gekoppeld aan de waarde van Bitcoin. Dit betekent dat voor elke WBTC-token in omloop dezelfde hoeveelheid Bitcoin in bewaring wordt gehouden, wat de naam "Wrapped" verklaart.

Dit project biedt aanzienlijke voordelen voor zowel Bitcoin- als Ethereum-houders. WBTC maakt het mogelijk om Bitcoin op de Ethereum blockchain te benutten, waardoor het inzetbaar wordt in gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en smart contracts. Hier zijn enkele redenen waarom WBTC zo interessant is:

1. Bitcoin-liquiditeit in DeFi

WBTC brengt Bitcoin naar de wereld van gedecentraliseerde financiën. Houders kunnen hun Bitcoin omzetten in WBTC en daarmee profiteren van de mogelijkheden die de DeFi-ruimte biedt, zoals lenen, staking en yield farming.

2. Cross-chain functionaliteit

WBTC fungeert als een brug tussen de Bitcoin- en Ethereum-blockchains, waardoor naadloze interactie tussen de twee netwerken mogelijk wordt.

3. Verbeterde snelheid en functionaliteit

Transacties op de Ethereum blockchain zijn vaak sneller en goedkoper dan die op de Bitcoin-blockchain, waardoor WBTC een handige manier is om Bitcoin te verplaatsen en te gebruiken.

Wil je meer weten over WBTC? Op onze website kun je WBTC verhandelen en meer informatie vinden.