Beschikbaar op iOS en Android

We hebben het veilig en eenvoudig gemaakt om crypto te kopen, verkopen en te bewaren met onze mobiele apps. Zo kan je altijd en overal over je crypto beschikken en handelen wanneer jij dat wilt.

Bitcoin Meester heet nu BCM

Met de naamswijziging naar BCM lanceren wij onze iOS en Android app. Totdat de web app klaar is blijft het mogelijk de Bitcoin Meester webapp te gebruiken.

Login op bitcoinmeester.nl

In the past day

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin, vaak afgekort als BTC, is een gedecentraliseerde digitale valuta die in 2009 werd gecreëerd door een anoniem persoon of groep mensen die bekendstaan als Satoshi Nakamoto. In tegenstelling tot traditionele valuta's zoals dollars, euro's of yen, wordt Bitcoin niet gecontroleerd door een centrale bank of overheid. In plaats daarvan vertrouwt het op een peer-to-peer netwerk en cryptografische algoritmen om de veiligheid en integriteit van transacties te waarborgen. Dit unieke ontwerp maakt Bitcoin een aantrekkelijk alternatief voor traditionele financiële systemen, waardoor gebruikers meer privacy, lagere transactiekosten en vrijheid van overheidsinmenging krijgen.

Hoe werkt Bitcoin?

In het hart van Bitcoin bevindt zich de blockchain, een openbaar digitaal grootboek dat alle transacties die ooit met de valuta zijn gemaakt, vastlegt. Elke transactie wordt gegroepeerd met anderen in een 'blok' en deze blokken worden in chronologische volgorde aan elkaar gekoppeld, waardoor een 'keten' ontstaat. Hier komt de term 'blockchain' vandaan. De blockchain wordt onderhouden door een gedecentraliseerd netwerk van computers, 'nodes' genaamd, die transacties valideren en vastleggen via een proces dat 'mining' wordt genoemd.

Mining houdt in dat complexe wiskundige problemen worden opgelost om nieuwe transacties te bevestigen en toe te voegen aan de blockchain. In ruil voor hun werk worden miners beloond met nieuwe Bitcoins, die door het systeem worden gegenereerd en verdeeld. Dit proces zorgt ervoor dat alleen geldige transacties worden vastgelegd, waardoor het bijna onmogelijk is om munten te vervalsen of dubbel uit te geven.

Bitcoin kopen op BCM

BCM is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je Bitcoin eenvoudig en veilig kunt kopen, verkopen en opslaan. Volg deze eenvoudige stappen om te beginnen:

  1. Maak een account aan: Bezoek de BCM-website of download de mobiele app en meld je aan voor een nieuw account. Je moet je e-mailadres opgeven en een veilig wachtwoord aanmaken.
  2. Verifieer je identiteit: Om te voldoen aan regelgeving en bescherming tegen fraude, vereist BCM dat gebruikers hun identiteit verifiëren. Dit houdt meestal in dat je een kopie van je door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en een selfie levert om te bevestigen dat het identiteitsbewijs bij jou hoort.
  3. Stort geld: Voordat je Bitcoin kunt kopen, moet je geld storten op je BCM-account. Je kunt dit doen door je bankrekening te koppelen aan je account en vervolgens gebruik te maken van een betaalmethode als iDeal bijvoorbeeld.
  4. Koop Bitcoin: Zodra je account is gefinancierd, ga je naar het gedeelte 'Kopen/Verkopen' en selecteer je 'Bitcoin'. Voer het bedrag in dat je wilt kopen in Euro's of in BTC, bekijk de details en bevestig je aankoop. Gefeliciteerd, je hebt zojuist Bitcoin gekocht!

Bitcoin verkopen op BCM

Bitcoin verkopen op BCM is net zo eenvoudig als kopen. Hier is hoe:

  1. Zorg ervoor dat je Bitcoin in je BCM-portemonnee voor BTC hebt: staan: als je al Bitcoin op BCM hebt gekocht, wordt deze opgeslagen in je BCM wallet.
  2. Verkoop Bitcoin: Ga naar het gedeelte 'Kopen/Verkopen' en selecteer 'Verkopen' onder 'Bitcoin'. Voer het bedrag aan Bitcoin in dat je wilt verkopen, in BTC Euro's. Bekijk de details en bevestig de transactie.
  3. Gelden opnemen: Zodra je Bitcoin is verkocht, wordt de opbrengst bijgeschreven op je BCM-account. Je kunt vervolgens de Euro's opnemen naar je gekoppelde bankrekening.