Beschikbaar op iOS en Android

We hebben het veilig en eenvoudig gemaakt om crypto te kopen, verkopen en te bewaren met onze mobiele apps. Zo kan je altijd en overal over je crypto beschikken en handelen wanneer jij dat wilt.

Bitcoin Meester heet nu BCM

Met de naamswijziging naar BCM lanceren wij onze iOS en Android app. Totdat de web app klaar is blijft het mogelijk de Bitcoin Meester webapp te gebruiken.

Login op bitcoinmeester.nl

In the past day

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open-source, op blockchain gebaseerd platform dat is ontworpen om het creëren en beheren van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten mogelijk te maken. Gecreëerd door Vitalik Buterin in 2015, is Ethereum sindsdien de op een na grootste cryptocurrency geworden in termen van marktkapitalisatie, direct na Bitcoin. Ethereum werkt op zijn eigen valuta, Ether (ETH), die wordt gebruikt om transacties binnen het netwerk te vergemakkelijken en te betalen voor computationele diensten. Ether wordt vaak vergeleken met digitale olie, omdat het het Ethereum-netwerk aandrijft en de uitvoering van slimme contracten aanspoort.

Slimme Contracten en dApps

Een van de meest significante innovaties die door Ethereum zijn geïntroduceerd, is het concept van slimme contracten. Deze zelfuitvoerende contracten bevatten de voorwaarden van de overeenkomst tussen partijen en handhaven deze automatisch wanneer aan vooraf gedefinieerde voorwaarden is voldaan. Dit elimineert de noodzaak van tussenpersonen, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de kosten worden verlaagd. Gedecentraliseerde applicaties, of dApps, zijn gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain en gebruiken slimme contracten om met het netwerk te communiceren. Deze dApps kunnen variëren van gedecentraliseerde financiële (DeFi) platformen tot gaming en zelfs supply chain management.

Ethereum Blockchain

De Ethereum-blockchain is een gedecentraliseerd, openbaar grootboek dat alle transacties en uitvoeringen van slimme contracten registreert. Deze blockchain wordt onderhouden door een wereldwijd netwerk van computers, of nodes, die de gegevens valideren en opslaan. De gedecentraliseerde aard van de Ethereum-blockchain zorgt voor transparantie, veiligheid en onveranderlijkheid.

Ethereum vs. Bitcoin

Hoewel zowel Ethereum als Bitcoin werken op blockchain-technologie, dienen ze verschillende doeleinden. Bitcoin is gecreëerd als een digitaal alternatief voor traditionele valuta's, met als doel het bieden van een gedecentraliseerd middel om waarde over te dragen. In tegenstelling tot Bitcoin, is Ethereum ontworpen om een platform voor gedecentraliseerde applicaties te zijn, met zijn eigen valuta, Ether, als brandstof om zijn netwerk te ondersteunen.

Koop, Verkoop en Bewaar Ethereum op BCM

BCM is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je Ethereum kunt kopen, verkopen en opslaan, samen met andere cryptocurrencies. Om te beginnen, volg je deze eenvoudige stappen:

  1. Maak een BCM-account aan: Meld je aan voor een BCM-account door je e-mailadres op te geven en een veilig wachtwoord te maken. Je moet je e-mail verifiëren voordat je verder kunt gaan.
  2. Voltooi KYC: Om een ​​veilige en beveiligde handelsomgeving te garanderen, vereist BCM dat gebruikers een Know-Your-Customer (KYC) proces voltooien. Dit houdt in dat je persoonlijke informatie verstrekt en een geldig door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs uploadt.
  3. Stort geld: Zodra je account is geverifieerd, kun jegeld storten met behulp van verschillende betaalmethoden, waaronder bankoverschrijvingen en iDeal.
  4. Koop Ethereum: Navigeer naar het handelsplatform en selecteer het Ethereum-handelspaar. Voer het gewenste aantal Ethereum in dat je wilt kopen en bevestig de transactie.
  5. Verkoop Ethereum: Als je al Ethereum bezit en wilt verkopen, navigeer dan eenvoudig naar het juiste handelspaar en voer het bedrag in dat je wilt verkopen. Bevestig de transactie en de opbrengst wordt bijgeschreven in euro's op je BCM-account.
  6. Bewaar Ethereum: BCM biedt een veilige, ingebouwde wallet om je Ethereum en andere cryptocurrencies op te slaan. Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot je wallet vanuit je account dashboard en je tegoeden in de gaten houden.
  7. Ethereum opnemen: Als je liever je Ethereum in een externe wallet of hardware wallet opslaat, kunt je je ETH opnemen van BCM door het Ethereum-adres van de ontvangende wallet op te geven en de transactie te bevestigen.

Door BCM te kiezen als je platform om Ethereum te kopen, verkopen en te bewaren, kun je genieten van een gebruiksvriendelijke en veilige ervaring. De toewijding van BCM aan betrouwbaarheid, veiligheid en klanttevredenheid maakt het een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren in de wereld van digitale activa.