Beschikbaar op iOS en Android

We hebben het veilig en eenvoudig gemaakt om crypto te kopen, verkopen en te bewaren met onze mobiele apps. Zo kan je altijd en overal over je crypto beschikken en handelen wanneer jij dat wilt.

Bitcoin Meester heet nu BCM

Met de naamswijziging naar BCM lanceren wij onze iOS en Android app. Totdat de web app klaar is blijft het mogelijk de Bitcoin Meester webapp te gebruiken.

Login op bitcoinmeester.nl

In the past day

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin is een open-source, peer-to-peer cryptocurrency die gelanceerd werd in 2011 als een fork van Bitcoin. Net als Bitcoin, is Litecoin gebaseerd op blockchain technologie, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Snellere bloktijden

Een van de belangrijkste verschillen is dat Litecoin een snellere bloktijd heeft dan Bitcoin. Dit betekent dat transacties sneller worden bevestigd op de Litecoin-blockchain. Litecoin gebruikt ook een ander hashing-algoritme genaamd Scrypt, in plaats van SHA-256, wat gebruikt wordt door Bitcoin. Dit maakt Litecoin minder gevoelig voor speculatie met grote hash-kracht, zoals bij Bitcoin.

Proof-of-work (PoW)

Litecoin gebruikt ook een ander consensusmechanisme genaamd 'proof-of-work' (PoW), net als Bitcoin. Dit betekent dat mijnwerkers beloningen ontvangen voor het bijdragen aan het netwerk door het oplossen van complexe wiskundige problemen.

De bedenker

De bedenker van Litecoin is Charlie Lee, een voormalige medewerker van Google. Hij creëerde Litecoin als een snellere en efficiëntere versie van Bitcoin, met de bedoeling om het te gebruiken voor kleinere, dagelijkse transacties. Bij Bitcoin werd al snel duidelijk dat het niet geschikt is voor kleine transacties vanwege het lage aantal transacties per seconde en het energieverbruik. Veel andere cryptocurrencies richten zich dus op het snel faciliteren van kleine transacties.

Snellere transacties en lagere transactiekosten

In vergelijking met andere concurrenten, zoals Bitcoin en Ethereum, biedt Litecoin snellere transacties en lagere transactiekosten. Ook kan Litecoin een grotere hoeveelheid transacties per seconde verwerken dan Bitcoin. Dit maakt Litecoin een populair alternatief voor mensen die snelle en efficiënte transacties willen uitvoeren.

Litecoin is ondertussen al redelijk oud, verschillende andere munten zijn ondertussen ontworpen om bepaalde aspecten van Litecoin te verbeteren. Bijvoorbeeld het verder verhogen van het aantal transacties per seconde, of efficiënter omgaan met het energieverbruik.

LTC kopen bij BCM

Bij BCM, een betrouwbare cryptobroker, kun je Litecoin (LTC) kopen met Euro via verschillende betaalmethoden zoals iDeal en SEPA. BCM biedt een veilige en eenvoudige manier om LTC te kopen en te verhandelen. Daarnaast heeft BCM ook de handige "any to any" functie, waarmee je LTC direct kunt omwisselen voor andere cryptocurrencies zonder transactiekosten. Dit maakt BCM een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve manier om in Litecoin te investeren.