Beschikbaar op iOS en Android

We hebben het veilig en eenvoudig gemaakt om crypto te kopen, verkopen en te bewaren met onze mobiele apps. Zo kan je altijd en overal over je crypto beschikken en handelen wanneer jij dat wilt.

Bitcoin Meester heet nu BCM

Met de naamswijziging naar BCM lanceren wij onze iOS en Android app. Totdat de web app klaar is blijft het mogelijk de Bitcoin Meester webapp te gebruiken.

Login op bitcoinmeester.nl

In the past day

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is een blockchain-platform en cryptocurrency dat is ontwikkeld door IOHK, een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf. Het is gebaseerd op een proof-of-stake consensus-algoritme genaamd Ouroboros en is ontworpen om een efficiëntere en veiligere manier van transacties te verwerken dan andere blockchain-platformen. De native cryptocurrency van Cardano wordt ADA genoemd.

Hoe werkt Cardano?

Cardano's technologie is gebouwd in meerdere lagen, waardoor het flexibeler en gemakkelijker te upgraden is dan andere blockchains. Dit maakt het mogelijk om verbeteringen en updates te implementeren zonder de hele blockchain te moeten herstarten. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere platformen die als gevolg van hun vaste structuur meer moeite hebben met het implementeren van verbeteringen.

Ouroboros-algoritme

Het Ouroboros-algoritme van Cardano is speciaal ontworpen om de veiligheid van het netwerk te verhogen en de energie-efficiëntie te verbeteren. In tegenstelling tot het proof-of-work-algoritme, dat gebruikt wordt door bijvoorbeeld Bitcoin, waarbij rekenkracht wordt gebruikt om transacties te bevestigen, gebruikt Ouroboros een selectieproces waarbij gekozen wordt wie de volgende blok mag toevoegen aan de blockchain. Dit maakt het netwerk minder afhankelijk van de hoeveelheid rekenkracht en vermindert de energiekosten.

Decentralized Finance (DeFi)

Cardano is ook gericht op de ontwikkeling van slimme contracten en de ondersteuning van Decentralized Finance (DeFi) toepassingen. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor ontwikkelaars die willen werken aan decentrale toepassingen.

Duurzaamheid

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van het platform en de energie-efficiëntie. Dit is een voordeel in vergelijking met andere blockchain-platformen die veel energie verbruiken, zoals Bitcoin.

Prijs

De prijs van ADA tokens wordt bepaald door vraag en aanbod op de cryptocurrency-markt, zoals bij andere cryptocurrencies. De prijs kan ook beïnvloed worden door externe factoren zoals regulering, technologische ontwikkelingen en het algemene sentiment in de markt. Net als bij andere cryptocurrencies, is het belangrijk om te weten dat de prijs van ADA tokens fluctueert en dat de waardestijgingen en -dalingen onvoorspelbaar kunnen zijn.

Hoe koop je Cardano bij BCM?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van Cardano (ADA) bij BCM, dan kun je het proces beginnen door een account aan te maken en geld te storten. Geld storten kan onder andere met SEPA en iDeal. Nadat je geld hebt gestort, kun je ADA kopen door te navigeren naar de ADA-pagina en het aantal ADA-tokens dat je wilt kopen in te voeren. Net als bij andere cryptocurrencies, kunnen de prijzen van ADA volatiel zijn.

Hoe verhandel je Cardano bij BCM?

Als je al in het bezit bent van ADA-tokens, kun je deze verhandelen bij BCM. Dit kan door te navigeren naar de ADA-pagina en te kiezen voor de optie om ADA te verkopen. Vervolgens kun je het aantal ADA-tokens invoeren dat je wilt verkopen en de verkoopprijs instellen. Als er kopers zijn die geïnteresseerd zijn in het kopen van jouw tokens tegen de door jou opgegeven prijs, zal de transactie plaatsvinden en zal je de opbrengst van de verkoop ontvangen.