Veiligheid

Veilig handelen bij BCM

September 6, 2023

We benadrukken dat veiligheid en compliance voorop staan bij BCM. We houden 1:1 klantentegoeden aan en alle tegoeden zijn volledig gedekt. BCM heeft verschillende maatregelen genomen, zowel zichtbaar als onzichtbaar, om de risico's zoveel mogelijk te beperken. De belangrijkste maatregelen lichten we hieronder toe:

Stichting Derdengelden

De belangrijkste maatregel is onze Stichting Derdengelden. Met deze stichting worden klantentegoeden, zowel fiat-valuta (euro’s) als crypto, gescheiden van het vermogen van BCM. Derdengeld betekent letterlijk: geld dat van derden, ofwel anderen, is. Jouw euro- en cryptotegoeden worden beheerd in een aparte stichting. In het onwaarschijnlijke geval van een faillissement zijn jouw tegoeden niet toegankelijk voor schuldeisers van BCM. We doen er alles aan om jouw tegoeden zo veilig mogelijk te houden. Helaas maken veel crypto-aanbieders nog geen of slechts deels gebruik van deze belangrijke veiligheidsmaatregel.

Registratie bij De Nederlandsche Bank

BCM is onder haar statutaire naam Coin Meester B.V. geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). We zijn officieel geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten. Ook voor het aanbieden van bewaarportemonnees hebben we een officiële registratie. Dit betekent dat we jaarlijks verantwoording moeten afleggen aan de Nederlandse toezichthouder. BCM wil voorop lopen in de industrie op het gebied van veiligheid en compliance. We voeren een strikt beleid om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Cold storage beleid

Een andere maatregel is ons cold-storage beleid. Het merendeel van alle crypto wordt offline bewaard, zodat het in het geval van een hack is afgezonderd van het internet. Hierdoor kunnen hackers er niet bij.

Staking beleid

Bij BCM kun je extra inkomsten verdienen door middel van on-chain staking. On-chain staking tegoeden zijn gedekt door de Stichting Derdengelden Coin Meester, zodat je geen risico loopt op verlies van tegoeden.

Off-chain staking (ook wel 'earn' genoemd, maar in feite het beleenbaar stellen van gelden) via derde partijen wordt al sinds juni 2022, vlak voor het opschorten van alle opnames door Celsius, niet meer aangeboden door BCM. Op dit moment bieden we alleen nog kleine vergoedingen voor het aanhouden van crypto op ons platform, maar dit wordt gefinancierd door BCM zelf.

We willen extra benadrukken dat BCM op dit moment op geen enkele manier gelden beleenbaar heeft gesteld bij derde partijen. Transparantie, betrouwbaarheid en veiligheid zijn altijd leidend bij BCM.

Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Bij BCM helpen we je graag met al je crypto-vragen en krijg je altijd binnen de kortste keren antwoord. Dat kan zowel per mail via support@bcmtoday.com als telefonisch via 085 007 6000 tussen 9:00 - 17:00 op werkdagen.