Crypto

Hoe staat het ervoor met de Ethereum ETF's?

May 21, 2024

Het is je wellicht opgevallen dat de cryptokoersen vanmorgen flink in het groen stonden. Vooral Ethereum, met een 24-uurs verandering van +22% (op het moment van schrijven) valt op. Wat is hier de reden van?

Goedkeuring dichtbij?

Een goedkeuring van Ethereum ETF’s is naar verwachting van Amerikaanse analisten een stuk dichterbij. Sinds oktober 2023 zijn de eerste Ethereum futures ETF's beschikbaar gekomen op de Amerikaanse markt. Deze ETF's bieden financiële blootstelling aan Ethereum futures, wat een belangrijke stap is in de richting van meer mainstream acceptatie van Ethereum als investeringsvoertuig.

De spot Ethereum ETF's, die direct in de onderliggende Ethereum tokens zouden investeren in plaats van in futures, lijken goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te kunnen verwachten volgens analisten van Bloomberg. Waar zij eerder de kans voor goedkeuring op 25% schatten, is dit nu gestegen tot 75%. Er zijn hoge verwachtingen dat deze goedkeuringen kunnen volgen, vooral gezien de recente goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETF's, wat een positief teken kan zijn voor soortgelijke Ethereum producten. Daarnaast wordt er volgens de analisten politieke druk uitgeoefend op de SEC om spot Ethereum ETF’s goed te keuren. Hier wordt verder echter niet over uitgeweid.

Beleggers en marktwaarnemers zijn optimistisch dat de goedkeuring van spot Ethereum ETF's niet ver weg is, aan het eind van deze week zou de SEC met meer duidelijkheid moeten komen (de aanvragen verlopen donderdag en vrijdag). De introductie van deze ETF's zou de liquiditeit en toegankelijkheid van Ethereum investeringen verder kunnen vergroten en bijdragen aan de legitimiteit en stabiliteit van Ethereum als een belangrijke speler in de financiële markten.

Samenvattend, de vooruitzichten voor Ethereum ETF's lijken veelbelovend volgens analisten van Bloomberg, met de bestaande futures ETF's die al enige marktintegratie tonen en de verwachting van de goedkeuring van spot ETF's in de nabije toekomst.