Crypto

SEC keurt spot Ethereum ETF's goed: Wat betekent dit voor crypto?

May 24, 2024

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs goedkeuring verleend aan aanvragen van Nasdaq, CBOE en NYSE om exchange-traded funds (ETF's) te noteren die zijn gekoppeld aan de prijs van ether. Dit is een belangrijke stap voor de cryptowereld, aangezien de verwachting was dat de SEC deze aanvragen zou afwijzen. In dit artikel bespreken we de implicaties van deze goedkeuring en wat dit betekent voor de toekomst van cryptocurrency ETF's.

Onverwachte goedkeuring van Ethereum ETF's

Tot deze week leek het erop dat de SEC de aanvragen voor spot Ethereum ETF's zou afwijzen, gezien het gebrek aan interactie tussen de SEC en de aanvragers. Echter, in een verrassende wending, begon de SEC eerder deze week gesprekken met de aanvragers, waarbij ze vroegen om de 19b-4 formulieren snel in te dienen. Deze plotselinge verandering leidde tot speculaties over de motieven van de SEC. Sommigen suggereren dat de goedkeuring politieke redenen kan hebben, vooral gezien de recente goedkeuring van soortgelijke Bitcoin ETF's.

Betekenis voor de cryptomarkt

De goedkeuring van Ethereum ETF's is een belangrijke mijlpaal voor de cryptomarkt. Dit opent de deur voor een bredere acceptatie van cryptocurrency in de mainstream financiële wereld. Volgens Rob Marrocco, hoofd ETP-noteringen bij Cboe Global Markets, hebben de introductie van spot Bitcoin ETF's al aanzienlijke voordelen getoond voor zowel digitale activa als de ETF-markt. Marrocco gelooft dat spot Ethereum ETF's vergelijkbare voordelen zullen bieden voor Amerikaanse beleggers.

Andrew Jacobson, vice-president en hoofd juridische zaken bij 21Shares, benadrukt dat deze goedkeuring een significante stap is richting het verhandelen van deze producten. Hoewel er nog enkele hindernissen moeten worden genomen, zoals de goedkeuring van de S-1 registratieverklaringen, is de huidige goedkeuring van de 19b-4 formulieren een veelbelovende ontwikkeling.

Toekomstige vooruitzichten

Hoewel de goedkeuring van de 19b-4 formulieren een belangrijke stap is, moeten de ETF-uitgevers nog steeds wachten op de goedkeuring van hun S-1 registratieverklaringen voordat de handel kan beginnen. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de snelheid waarmee de SEC wijzigingen en updates aanvraagt.

Deskundigen zoals Bloomberg ETF-analist James Seyffart zijn optimistisch dat, hoewel de tijdlijn onduidelijk is, hard werken dit proces binnen een paar weken kan voltooien. Echter, historische voorbeelden laten zien dat dit proces soms meer dan drie maanden kan duren.

Ondanks de uitdagingen biedt de goedkeuring van Ethereum ETF's een nieuwe kans voor beleggers en kan het een aanzienlijke impact hebben op de cryptomarkt. Met de toenemende acceptatie van cryptocurrency-producten door reguliere financiële instellingen, blijft de toekomst van digitale activa veelbelovend.

De beslissing van de SEC om acht spot Ethereum ETF's goed te keuren, slechts vier maanden na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's, markeert een belangrijk moment in de evolutie van cryptocurrency als een erkende beleggingscategorie. Dit is een positieve stap voorwaarts voor de industrie en kan de weg vrijmaken voor verdere innovaties en acceptatie in de financiële wereld.