Listings

API3: Nieuwe listing bij BCM!

May 14, 2024

API3 is vanaf nu verhandelbaar bij BCM. API3 staat aan de voorhoede van het overbruggen van de kloof tussen traditionele API-aanbieders en de blockchain-wereld, door het faciliteren van gedecentraliseerde API's (dAPI's) die een directe verbinding tussen beide werelden mogelijk maken. Deze stap onderstreept onze toewijding aan het ondersteunen van baanbrekende technologieën die de potentie hebben om de blockchain-industrie fundamenteel te transformeren.

Wat is API3?

API3 is een crypto-project dat zich richt op de ontwikkeling van gedecentraliseerde API's voor de blockchain-technologie. Het hoofddoel is om een directe koppeling tussen API-aanbieders en blockchain-netwerken te faciliteren, waardoor de noodzaak voor tussenpersonen overbodig wordt. Dit systeem streeft naar meer betrouwbare en transparante gegevensstromen, wat essentieel is in een tijdperk waarin data meer dan ooit een cruciale rol speelt.

Belangrijkste kenmerken van API3:

  • Directe Connectiviteit: API3 elimineert de behoefte aan derde partijen door een directe verbinding tussen API-aanbieders en blockchain-netwerken te bieden.
  • Betrouwbaarheid en Transparantie: Door de tussenpersonen te omzeilen, streeft API3 naar het verstrekken van meer betrouwbare en transparante datastromen naar blockchain-applicaties.
  • Adressering van het Oracle-probleem: API3 pakt het zogenaamde "oracle-probleem" aan, dat de uitdaging van het integreren van externe gegevens in de blockchain op een betrouwbare en veilige manier omvat.
  • Verbeterde Functionaliteit: Met gedecentraliseerde API's verbetert API3 de functionaliteit en het nut van blockchain-applicaties, door hen efficiënter toegang te geven tot real-world data.

Waarom API3 op BCM?

De integratie van API3 in ons platform biedt onze gebruikers de unieke kans om te investeren in een project dat zich inzet voor het verbeteren van de interactie tussen blockchain-netwerken en externe gegevensbronnen. API3 vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de poging om de blockchain-technologie breder toepasbaar en nuttiger te maken voor diverse toepassingen, van financiële diensten tot supply chain management.