Listings

Covalent (CQT) nu beschikbaar op BCM!

May 21, 2024

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Covalent nu beschikbaar is op het BCM handelsplatform. Covalent onderscheidt zich door het aanbieden van een uniforme API die toegang biedt tot gegevens van alle blockchains, waardoor ontwikkelaars moeiteloos gedetailleerde block-level data kunnen ophalen en gebruiken. Deze functionaliteit is cruciaal voor het ontwikkelen van complexere en responsievere gedecentraliseerde applicaties (dApps). Covalent streeft ernaar om de interactie met blockchain data te vereenvoudigen, waardoor het efficiënter en toegankelijker wordt voor een breed scala aan gebruiksscenario's binnen het crypto-ecosysteem.

Belangrijkste kenmerken van Covalent:

  • Uniforme API: Covalent biedt één API voor toegang tot data van alle blockchains, waardoor de ontwikkeling van dApps aanzienlijk wordt vereenvoudigd.
  • Diepgaande Data: Covalent haalt gedetailleerde en historische blockchain data op, essentieel voor analyse en besluitvorming.
  • Essentieel voor Ontwikkelaars: Covalent's dataoplossingen zijn vitaal voor ontwikkelaars die complexere dApps willen bouwen, met real-time responsiviteit en uitgebreide functionaliteit.

De CQT Token:

CQT staat centraal in het Covalent netwerk en dient drie primaire doeleinden:

  1. Governance: CQT-tokenhouders hebben stemrecht over voorstellen die de systeemparameters wijzigen, wat zorgt voor een gedecentraliseerde besluitvorming binnen het netwerk.
  2. Staking: Validators kunnen CQT staken en verdienen fees voor het beantwoorden van queries, wat bijdraagt aan de beveiliging en efficiëntie van het netwerk.
  3. Netwerktoegang: CQT vervult dataqueries voor gebruikers van de API, waardoor het een essentieel onderdeel van de netwerkfunctionaliteit is.