Listings

Starknet (STRK) beschikbaar op BCM!

May 22, 2024

StarkNet, een Layer 2 schaaloplossing ontwikkeld door StarkWare, is vanaf heden beschikbaar is op het BCM handelsplatform.

Wat maakt StarkNet uniek?

StarkNet is ontworpen om enkele van de grootste uitdagingen van het Ethereum-netwerk aan te pakken, zoals hoge transactiekosten (gas fees) en lage doorvoersnelheden. Door gebruik te maken van Zero-Knowledge Rollups (ZK-Rollups) technologie, verbetert StarkNet de schaalbaarheid, privacy en efficiëntie van transacties op Ethereum, zonder in te leveren op beveiliging.

Belangrijkste kenmerken van StarkNet:

  • Schaalbaarheid: StarkNet vergroot de transactiecapaciteit van Ethereum aanzienlijk door meerdere transacties samen te voegen tot één transactie. Dit vermindert de belasting op het Ethereum mainnet, wat resulteert in hogere transactiesnelheden en lagere gas kosten per transactie.
  • Beveiliging: Dankzij het gebruik van Zero-Knowledge Proofs (ZKPs), en meer specifiek STARKs (Scalable Transparent ARguments of Knowledge), biedt StarkNet een hoog niveau van privacy en beveiliging voor transacties.
  • Decentralisatie: Als Layer 2 oplossing gebouwd op Ethereum, erft StarkNet de decentralisatie en beveiligingseigenschappen van het Ethereum-netwerk, terwijl het extra mogelijkheden en efficiënties biedt.
  • Samenstelbaarheid: StarkNet ondersteunt smart contracts, waardoor ontwikkelaars complexe gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen met verbeterde prestaties. Deze dApps kunnen met elkaar interacteren op een manier die vergelijkbaar is met hoe ze dat doen op het Ethereum mainnet.
  • Permissionless: Iedereen kan smart contracts ontwikkelen en implementeren op StarkNet, gebruik maken van de applicaties en deelnemen aan het netwerk, waarbij de gedecentraliseerde aard van blockchain-technologie behouden blijft.

Hoe werkt StarkNet?

StarkNet verwerkt een groot aantal transacties off-chain door deze samen te voegen in een enkel bewijs, dat vervolgens wordt ingediend bij het Ethereum mainnet. Dit proces zorgt ervoor dat gebruikers en ontwikkelaars kunnen genieten van snellere en goedkopere transacties, zonder de gedecentraliseerde en veilige aard van Ethereum op te offeren.

Waarom StarkNet op BCM?

Door StarkNet op te nemen in ons aanbod, bieden we onze gebruikers de kans om deel te nemen aan deze geavanceerde schaaloplossing, die de potentie heeft om de manier waarop we interactie hebben met blockchain-technologie fundamenteel te veranderen. Of je nu geïnteresseerd bent in eenvoudige tokenoverdrachten of complexe DeFi-protocollen, StarkNet biedt verbeterde schaalbaarheid en efficiëntie voor een breed scala aan toepassingen.